Om oss

Loviseberg Herrgård är ett levande jordbruk med inriktning på självhushållning och drivs av Jens och Katrin Nordstrand som också renoverat och bor på gården. Omtanken om vår miljö och vårt kulturarv ligger oss varmt om hjärtat och genomsyrar det mesta vi tar oss för på gården. Välkommen hit för att ta del av vår värld.

Gården, som är från sjuttonhundratalets slut, ligger vackert belägen i Loviseberg strax söder om Sörby i Hagfors Kommun i mittersta Värmland. Här bedriver vi vårt småskaliga jordbruk med huvudsyfte att producera vår egen mat i så stor omfattning som möjligt. Vi gör även produkter som ketchup, sweet chili, gurkinläggningar m.m. till försäljning.

På gården finns för närvarande höns, ankor och arbetshästar som alla bidrar på sitt sätt till vår självhushållning.

Våra odlingar består av frilandgrönsaker, potatis, frukt, bär, växthusgrönsaker, vall och spannmål. Vi har även restaurerat gamla betesmarker i anslutning till gården som kan vara värda ett besök. Vi använder ingen konstgödning eller kemiska bekämpningsmedel och våra hästar hjälper oss i arbetet med potatis och grönsaker. Vi kan därför säga att våra produkter är mer hållbara och kretsloppsanpassade än det mesta ni kan finna.

Passar också på att tacka backlundh.se för de flesta av bilderna på denna sida.