Välkommen hem till ossVälkommen

Till vår hemsida och vårt liv. Här finner ni information om de verksamheter som vi bedriver på gården. Tanken med vårt sätt att driva gården är att producera vår egen mat i så hög utsträckning som möjligt, och också vårda gårdens miljö och historia. Detta samtidigt som vi har ett mål att kunna försörja oss på det gården ger. Ingen lätt uppgift i en värld där jordbruken ska vara stora som kommuner och producera billiga livsmedel i skeppslaster. Vi hoppas dock att det finns fler människor där ute som vi, som uppskattar det småskaliga, det närproducerade och det oindustriella sättet att producera mat. Låter det intressant hoppas vi att ni känner er sugna på ett besök. Tycker ni det låter konstigt men ändå känner er sugna på en portion god mat eller en traditionell svensk fika är ni givetvis välkomna hem till oss ni också.

Nu kommer musiken till Loviseberg

Fredag 2/7 hade vi Wermlandica på besök och njöt av fin musik i det vackra vädret. Nu klurar vi på vad nästa konsert ska bli. Håll ögonen öppna så komer det snart mer info om det här på hemsidan.

Vad händer på gården nu...

Kampen mot ogräset pågår för fullt och blandas med matlagning och höskörd. I växthuset börjar tomaterna mogna tillsammans med chilliplantor, paprikaplantor och gurka. Vår sådd av pizzor, våfflor och kakor (läs vete) har också etablerat sig väl och sträcker sig nu mot solen. Jordgubbarna som vi planterade i våras verkade ett tag ge skörd redan i år. Sen dök en rävhona upp med fyra ungar så nu har de käkat upp det mesta av skörden.

Nu håller vi bara tummarna för att vädrets makter är med oss och att vi fortsätter hinna med att ligga steget före alla ondskefulla ogräs och skadedjur som vill vara med på ett hörn. Förhoppningsvis gör det att att vi kommer att ha gott om hemodlade råvaror av god kvalitet under sommar och höst att använda i restaurangen. Har vi tur blir det även över en del till försäljning och vidare förädling.

Nu är sommaren här

Corona till trots väljer vi nu att ha både café och restaurang öppna för säsongen. Än så länge sker serveringen i första hand utomhus i vår trädgård. Vid helt otjänligt väder använder vi dock vår sal. Aktuell information om öppettider finns under respektive flikar för cafeét och restaurangen. Känner ni er osäkra kan ni alltid ringa 070-69 724 18 och fråga.

Nu hoppas vi bara att ni vill komma hit och ta del av det som erbjuds.

Ha det gott

Jens & Katrin